Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η ξεχωριστή αγκαλιά του Tango!

Μια αγκαλιά την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως η αγκαλιά έχει πολλά οφέλη στον άνθρωπο και πρέπει να αγκαλιαζόμαστε τουλάχιστον 8 φορές την μέρα! Τα οφέλη έχουν αντίκτυπο τόσο στην ψυχολογία του ανθρώπου όσο και στην σωματική του υγεία! Το γεγονός ότι σε κάνει να νιώθεις πιο ασφαλής μειώνει αισθητά την παρουσίαση κατάθλιψης και σου ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Επίσης μία αγκαλιά μας βοηθάει να τονώσουμε τις σχέσεις μας! Εκτός από αυτά, η αγκαλιά βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του κυκλοφορικού μας συστήματος, χαλαρώνει τους μυς, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει το νευρικό μας σύστημα!

Το Tango είναι μία αγκαλιά! Δύο άτομα, γνωστά ή άγνωστα μεταξύ τους, είναι αγκαλιασμένα για 10 λεπτά μεταξύ τους και κινούνται σαν ένα σώμα. Σε ένα βράδυ μπορεί να τύχει να αγκαλιαστείς με πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους, κοντούς, ψηλούς, μικρούς, μεγάλους, πλούσιους, φτωχούς... Η κάθε μία αγκαλιά είναι ένα νέο μέσο που με το οποίο τα δύο άτομα κάνουν ένα διάλογο! Ένα μοναδικό διάλογο που κανείς άλλος πέρα των δυο δεν μπορεί να τον αντιληφθεί.

Η σωστή αγκαλιά στο Tango πρέπει να δημιουργεί ένα κύκλωμα εντάσεων! Πρέπει να είναι σταθερή και να δίνει χώρο και στους δύο να εκφραστούν μέσω της κίνησης! Όπως σε μια καθημερινή αγκαλιά δεν πέφτουμε πάνω στον άλλον ούτε τον τραβάμε πάνω μας, έτσι και στο Tango είμαστε αγκαλιασμένοι διατηρώντας ένα κοινό άξονα μεταξύ του ζευγαριού. Αν η αγκαλιά δεν είναι σωστή, η επικοινωνία χάνεται και ο χορός είναι άβολος και για τα δύο άτομα.


Η αγκαλιά του δεν είναι μόνο "μπλεγμένα" χέρια! Από την στιγμή που το ζευγάρι συναντιέται στην πίστα αρχίζει η μαγεία! Τα λίγα δευτερόλεπτα μεταξύ του πρώτου βλέμματος έως το πρώτο άγγιγμα είναι αρκετά για μια πρώτη γνωριμία! Πολλοί πιστεύουν πως το "πριν" πρέπει να έχει μια μυστηριακή τελετουργική μεταχείριση, καθώς είναι μέρος της αγκαλιάς! Ο καβαλιέρος αρχικά προτείνει την αγκαλιά και η ντάμα την δέχεται δίνοντας της μορφή, ορίζοντας την απόσταση και στυλ που θέλει η ίδια!

Εκτός από τα σώματα, χορεύουν οι καρδιές! Μπορεί τα σώματα να είναι ενωμένα όταν χορεύουν ή μπορεί έχουν απόσταση μεταξύ τους, αλλά αν η αγκαλιά είναι σωστή τότε οι δύο καρδιές συγχρονίζονται και χτυπούν ως μία! Τα δύο σώματα παύουν να συμπεριφέρονται ως "leader" και ως "follower" και καταλήγουν να χορεύουν αληθινό Tango σαν ένα σώμα! Ακόμα και στις παύσεις που τα σώματα είναι ακίνητα, συνεχίζουν να χορεύουν οι καρδιές!

Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από την αγκαλιά! Aν δεν είσαι αγκαλιασμένος με τον άλλον, αν δεν το βιώσεις εσωτερικά, δεν μπορείς να αντιληφθείς την αναπνοή του, την αύρα που βγάζει, τον χτύπο της καρδιάς του! Χορεύοντας με κάποιον άλλον, αυτομάτως ανταλλάσσεται συναισθήματα! Αν είσαι θυμωμένος, στενοχωρημένος, χαρούμενος ή αγχωμένος θα φανεί μέσα στην αγκαλιά.

Η αγκαλιά διαρκεί τόσο λίγο και τόσο πολύ! Μέσα σε τέσσερα τραγούδια ο ένας γνωρίζει τον άλλον μέσω μιας αγκαλιάς. Χωρίς λόγια, χωρίς αμηχανία, χωρίς να έχουν κάποιο όφελος. Μπορεί να μην ξαναμιλήσουν, μπορεί να μην ξαναβρεθούν καν αλλά έζησαν μια μοναδική στιγμή. Ανάμεσα σε τόσο κόσμο κατάφεραν να βρουν μια γέφυρα που να μπορούν να επικοινωνούν οι δύο τους μόνο!

Για αυτούς και περισσότερους λόγους αγκαλιαστείτε και...

Καλή αντάμωση στις Milongas!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου