Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Τρίτη στην Practica του Libertango

Πέρασε το Σαββατοκύριακο, αλλά η όρεξη για Tango υπήρχε ακόμα! Ήταν Τρίτη βράδυ όταν έλαβα μια πρόταση μέσω ενός SMS από μια γνωστή tanguera. Μου είπε για μια Practica κάπου στο Κουκάκι στην σχολή χορού Libertango. Η απόφαση χωρίς δεύτερη σκέψη ήταν καταφατική!

Η σχολή βρισκόταν αρκετά κοντά στο μετρό Συγγρού-Φιξ και δεν ήταν δύσκολο να την βρεις. Αφού συναντηθήκαμε και χαιρετιστήκαμε μπήκαμε στην πολυκατοικία στην οδό Δημητρακοπούλου 106 και η γνώριμη χροιά του tango μας οδήγησε στον 4ο όροφο στον οποίο γίνονται οι εκδηλώσεις, milongas, practicas καθώς και τα μαθήματα της σχολής.

Ανοίγοντας την πόρτα αντικρίσαμε ένα πολύ οικείο και φιλικό περιβάλλον. Χαμηλός φωτισμός, όπως πρέπει να αρμόζει, όμορφα διακοσμημένοι τοίχοι, χωρίς βέβαια να κάνουν αποπνικτική την ατμόσφαιρα και έναν μεγάλο καθρέπτη στον τοίχο για όποιον έχει την επιθυμία να κοιτάει τον εαυτό του να χορεύει.

Αφού καθίσαμε σε έναν από τους αρκετούς καναπέδες που έχει να ξεκουράζονται τα ζευγάρια ή να αλλάζουν παπούτσια, ο ιδιοκτήτης και δάσκαλος της σχολής, κος Elias Anastasiou, μας υποδέχτηκε με το πιο θερμό τρόπο, συστήνοντας ο ίδιος τον εαυτό του και  ρωτώντας και μας τα ονόματά μας. Η ευγένεια του και η καλοσύνη του μας έκανε και τους δύο να νιώθουμε πιο ευπρόσδεκτοι, καθώς όχι μόνο ο χώρος αλλά και τα άτομα που δρουν σε αυτόν αποτελούν βασικό στοιχείο που διαμορφώνουν την διάθεση σου να νιώσεις ελεύθερος και δημιουργικός στο χωρό και να περάσεις όμορφα μια βραδιά. Ο κος Elias το πέτυχε αυτό καλά και με το παραπάνω.

Μπορεί ο χώρος να μην είναι τεράστιος, αλλά είναι αρκετός ώστε πολλά ζευγάρια να συνυπάρχουν αγκαλιασμένα πάνω στο παρκέ. Όσο για τις μουσικές επιλογές ήταν μία μία προσεγμένες, ώστε να σου εξασφαλίσουν μια τέλεια χορευτική βραδιά! Μέχρι και η μουσική στην Courtina είναι καταπληκτική που σου αφήνει ένα αίσθημα χαράς. Ακόμα και επαγγελματίες TJ δεν προσέχουν με τέτοιο τρόπο τα μουσικά διαλείμματα ανάμεσα από τις tandas!

Επίσης για τους πιο απαιτητικούς παρέχει mini bar στο οποίο μπορείς να παραγγείλεις να πιεις το κρασί ή το ποτό σου κάτω από τις μελωδίες του Di Sarli και του D'Arienzo, καθώς και μεγάλη βεράντα για τους καπνιστές.

Οφείλω να ομολογήσω πως πέρασα υπέροχα και το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετές Τρίτες θα είναι το tango-στέκι μου. Το μόνο αρνητικό που μπορώ να καταλογίσω είναι ότι έχει αδίκως μικρή προσέλευση κοινού. Για αυτό tangueros και tangeras σας περιμένω κάθε Τρίτη στην Practica του Libertango καθώς και την milonga που λαμβάνει χώρα στο ίδιο μέρες τα βράδια της Παρασκευής!

Περισσότερες πληροφορίες:

Libertango

Practica @ Libertango
Μέρες: Τρίτη
Ώρα: 22.00
Είσοδος ελεύθερη

Milonga@Libertango
Μέρες:Παρασκευή
Ώρα:22.00
Είσοδος 5 ευρώ με κρασί






Διεύθυνση: Libertango Dance Studio, Δημητρακοπούλου 106, Κουκάκι
Πληροφορίες: , 210 9214404 | Libertango Dance Studio


Καλή αντάμωση στις Milongas!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου