Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κάνοντας Tang-ακτιβισμό με τους Dos Por Cuatro

Ο όρος Tang-ακτιβισμός (Tang-activism) είναι η αυθόρμητη και ανιδιοτελή προσφορά ενός χορευτή Tango που αποσκοπεί στην εξέλιξη του Tango και των μελών της κοινότητας του και μόνο. Αυτός μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και ο καθένας με δικό του τρόπους, όπως με την διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων, δωρεάν μαθημάτων, με την παρουσίαση προσωπικής δουλειάς αφιλοκερδώς, είτε έχει ασχοληθεί στο κομμάτι της τεχνικής, της εμφάνισης ή της μουσικής για παράδειγμα, ακόμα και προωθώντας τα άτομα να ασχοληθούν πιο ενεργά με το Tango. Εφόσον, θέλουμε να λέμε πως αγαπάμε αυτή την εθιστική ουσία που ονομάζεται Tango, είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε να το εξελίξουμε το ίδιο, καθώς και την κοινότητα του. Αυτό φέρει αποτέλεσμα και σε μας τους ίδιους, καθώς όσο εξελίσσεται τόσο έχουμε και μεγαλώνει το περιθώριο για δημιουργία.

Αναμφισβήτητα, οι Dos Por Cuatro ξέρουν πολύ καλύτερα αυτό που ορίσαμε ως Tang-ακτιβισμό. Οι Dos Por Cuatro πρόκειται για μια ερασιτεχνική μη κερδοσκοπική ομάδα που έχει σκοπό να "αφυπνίσει" τον κρυμμένο tanguero και tanguera που έχουμε μέσα μας και να μας κάνει να χορεύουμε πιο δημιουργικά Tango. Τα κύρια μέλη της ομάδας είναι η Αθηνά, η Δέσποινα, η Μαρία, ο Κάρολος, ο Σέργιος και ο Φιλήμων, έξι πολύ καταληκτικά παιδιά που από την πρώτη στιγμή που θα σε γνωρίσουν θα σε αντιμετωπίσουν ως φίλο τους, κάνοντας να νιώθεις πάντα ευπρόσδεκτο!

Για την δράση της ομάδας διοργανώνεται κάθε Τρίτη μια Practica που λαμβάνει χώρα στο BOO! Cafe Bar, ένας πολύ όμορφος χώρος που παραχωρεί τον πάνω όροφο του στους χορευτές. Αυτό που κάνει να διαφέρει την συγκεκριμένη Practica από τις άλλες είναι ότι ανεξαιρέτου επιπέδου όλα τα άτομα αντιμετωπίζονται ισότιμα. Όλοι έχουν να προσφέρουν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να συζητήσουν γύρω από οτιδήποτε τους απασχολεί στο Tango. Το μόνο που απαιτείται είναι αλληλοσεβασμός και καλή διάθεση!

Κάθε Τρίτη ξεκινάει με ένα μάθημα-παρουσίαση σχετικά με την τεχνική, την μουσικότητα, καινούριες φιγούρες και άλλα θέματα γύρω το Tango. Η παρουσίαση, αυτή, είναι σημαντικής αξίας κατά την γνώμη μου, καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να μάθεις πράματα που δεν θα τα μάθεις σε μια σχολή χορού! Έπειτα ακολουθεί η Practica υπό τις μουσικές επιλογές του Φιλήμων Ζαχαράτου, ενός από τους πιο γνωστούς TJ στην Αθήνα!

Ελπίζω κάποια Τρίτη να σας δω στο BOO! να practic-άρουμε με τους Dos Por Cuatro! Η είσοδος είναι ελεύθερη και όλοι η παρέα σας περιμένει για αξέχαστους χορούς! Για περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link:


Καλή Αντάμωση στις Milongas!


Υ.Γ.1: Καλό θα ήταν αν επισκεφτείτε την Practica να παραγγείλετε κάτι από το μαγαζί (αν και προαιρετικό), καθώς κάθε Τρίτη παρέχεται αφιλοκερδώς ολόκληρος όροφος για την διεξαγωγή της!

Υ.Γ.2: Στείλτε μου στα σχόλια αν έχετε ξαναδεί την λέξη Tang-ακτιβισμό ή Tang-activism, αλλιώς να ζητήσω τα δικαιώματα της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου