Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Γιατί Παρασκευή βράδυ η καλύτερη επιλογή βρίσκεται στο TangArt;

Είναι Παρασκευή βράδυ και θες να χορέψεις Tango, αλλά η tango-παρέα σου δεν μπορεί να σε ακολουθήσει σε μία από τις πολλές milongas που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας! Εσύ κάθεσαι σπίτι σου και ακούς Gardel στον υπολογιστή μόνος ή έρχεσαι στην Practica στο TangArt;

Θυμάμαι την πρώτη φορά που πέρασα το Παρασκευόβραδο μου στην practica στο TangArt. Ήταν μια συνηθισμένη Παρασκευή. Τα γνωστά... Σχολή, εργαστήρια, δουλειές, υποχρεώσεις και δεν συμμαζεύεται. Το βράδυ, αν και κουρασμένος, είχα όρεξη να πάω για χορό μόνος μου, μιας και η απόφαση ήταν της στιγμής και όλοι είχαν κανονίσει από κάτι. Έτσι, πήρα και εγώ την απόφαση να πάω στο TangArt.

 Η σχολή TangArt είναι εύκολη προσβάσιμη, καθώς είναι πολύ κοντά σε μετρό και τραμ, και για αυτό έφτασα γρήγορα χωρίς να χω δυσκολία στο να τη βρω. Αφού πλήρωσα ένα συμβολικό αντίτιμο στην είσοδο, το πρώτο πράμα που είδα και μου έκανε εντύπωση ήταν το μέγεθος της αίθουσας. Ήταν αρκετά μεγάλη και έδινε πολύ ελευθερία στις κινήσεις σου.

 Η μουσική και ο φωτισμός ντύνουν εξαίσια το χώρο. Η επιλογή των τραγουδιών είναι εντυπωσιακή, καθώς ξεφεύγει από τα standars και σου δίνει την δυνατότητα να χορέψεις άλλους συνθέτες και μουσικούς του Tango, όπως Gotan Project και Hugo Diaz, και όχι μόνο (θέλω να τονίσω πόσο εξαιρετική επιλογή ήταν το τραγούδι Into my Arms του Nick Cave). Τα ολάνοιχτα φώτα στην αρχή που χρειάζονται ώστε να δώσουν την ευκαιρία στα ζευγάρια να εξασκηθούν, σιγά σιγά χάνουν την ένταση τους αφήνοντας τις καρδιές των χορευτών να τους καθοδηγήσουν στην γραμμή χορού.

Αυτό όμως που κάνει την συγκεκριμένη practica να ξεχωρίζει είναι ο μεγάλος αριθμός ατόμων που μαζεύει. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα μόνος μου πως το κύριο άγχος μου ήταν πως θα δυσκολευτώ να βρω ντάμα να χορέψω. Αντιθέτως, στο TangArt τις Παρασκευές θα συναντήσεις πολλούς καβαλιέρους και ντάμες, διαφόρων επιπέδων, που είναι πρόθυμοι να χορέψουν, να πειραματιστούν ή απλά να κοινωνικοποιηθούν. Και αν έχεις κάποια απορία στην διάθεση σου υπάρχουν οι καθηγητές της σχολής προκειμένου να σε βοηθήσουν να δώσεις απάντηση σε κάθε σου ερώτηση.

Στο χώρο υπάρχει, επίσης, και ένα mini-bar στο οποίο μπορείς να πάρεις καφέ, τσάι, κρασί ή κάποιο ποτό. Αν είσαι καπνιστής μπορείς να απολαύσεις στο μπαλκονάκι το τσιγάρο σου συζητώντας με άλλους tangueros.

Εν κατακλείδι, είτε με παρέα είτε χωρίς η practica του TangArt σου εγγυάται πως θα περάσεις μια βραδιά γεμάτη χορό. Όσες φορές την έχω επισκεφτεί έχω γυρίσει ενθουσιασμένος σπίτι, γεμάτος νέες εμπειρίες, έχοντας γνωρίσει και χορέψει καινούρια πρόσωπα και, σίγουρα, θα πηγαίνω ακόμα για πολύ καιρό.

Για περισσότερες πληροφορίες:



TangArt


Tango Guided Practica@ TangArt
Μέρες: Παρασκευή
Ώρα: 21.00-00.00
Είσοδος 1 ευρώ για τους μαθητές και 3 ευρώ γενική είσοδος.

Milonga Hermosa @ TangArt
Μέρες: Σάββατο
Ώρα: 22.00
Είσοδος 5 ευρώ που συμπεριλαμβάνει κρασί, σαγκριά, αναψυκτικό, χυμό.

Διεύθυνση: Καλλιρρόης 10, Αθήνα
Πληροφορίες: www.tangart.com ή στα τηλέφωνα 6975368713 - 6974067494 - 6978447003

Καλή αντάμωση στις Milongas!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου